Viden om primadonnaer gør dig til en bedre leder

Primadonnaen er blevet stemplet som egocentreret og ledelsesresistent, men i virkeligheden er primadonnaen drevet af en stærk pligtfølelse og leverer noget unikt til arbejdspladsen. Det samme gør præstationstripperen og pragmatikeren. Problemet er, at de har svært ved at give plads til hinanden, og de har vidt forskellige ledelsesbehov.

Helle Hedegaard Hein har udviklet teorien om Primadonnaen, Præstations-tripperen, Pragmatikeren og Lønmodtageren. De er alle arketyper og indsigt i den spændende teori om de fire arketyper skal bruges til at give større selvindsigt og for ledere som et redskab til at blive en unik leder – det handler om at motivere medarbejderne på dén måde, der passer bedst til dem.

Jeg stødte på Helle Hein første gang i 2008 i min egenskab af chefredaktør for tidsskriftet Ledelse i Dag. Hun har i mange år forsket i motivation og ledelse af højtspecialiserede, kreative medarbejdere. Hendes arketypemodel er udviklet på baggrund af et langvarigt feltstudie på Det Kongelige Teater.

8.-10. juni vil Helle Hedegaard Hein undervise på et kursus i Svaneke på Bornholm sammen med Thorkil Molly-Søholm, der er ekspert i Leadership Pipepine, der handler om, at man skal lede forskelligt alt efter hvilket ledelsesniveau, man er på. De to teorier beriger og supplerer hinanden.

Læs mere om kurset Primadonnaledelse og Leadership Pipeline her.

Dette indlæg blev udgivet i Boganmeldelse og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *